Menu openen Menu sluiten

Ferm Masterclasses 2020

Ferm organiseert 3 masterclasses in 2020:

Bert Wienen    17 maart   Burgerzaal   Deventer
Sjef Drummen  16 april Aventus auditorium Apeldoorn
Theo Compernolle 14 mei Burgerzaal Zutphen

Direct aanmelden

 

Lezing: “weten we van gekkigheid nog wat normaal is?”

Afbeeldingsresultaat voor bert wienen

Hoe kan het dat zoveel jongeren jeugdhulp nodig hebben in deze tijd? En als deze extra hulp dan nodig is, wat kom je dan tegen in de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp? Als het gaat om thuiszitters, waar loop je dan tegenaan? Deze vragen vormen het uitgangspunt van de lezing van Bert Wienen. Deze vragen hebben zijn aandacht als wetenschapper in de praktijk.

Dr. Bert Wienen heeft gewerkt in de hulpverlening en voor het onderwijs, is psycholoog en onderwijskundige. Hij promoveerde in juni 2019 aan de RijksUniversiteit Groningen op een proefschrift over de rol van diagnoses in het onderwijs. Bert werkt als Associate lector Jeugd op de Hogeschool Windesheim en werkt als zelfstandig adviseur voor gemeenten en schoolbesturen.

Aanmelden

Sjef Drummen              Afbeeldingsresultaat voor sjef drummen agora

Sjef Drummen (Heerlen 1953) is ex-schoolleider, beeldend kunstenaar en onderwijsvernieuwer. Hij is co-founder van Niekée Roermond en Agora Roermond. Een creatieve out of the box-denker met radicale ideeën, voorstander van volledig autonoom leren. Hij noemt zichzelf onderwijskunstenaar en treedt veel op als inspirerende spreker met een flinke dosis humor. Het huidige onderwijs is in zijn ogen failliet.

Drummen pleit vurig voor de opbouw van een nieuw stelsel naast het bestaande. Dat is voor onderwijsvernieuwers heel aantrekkelijk, in teamverband samen een nieuwe leeromgeving creëren voor leerlingen. Dat gebeurt nog maar mondjesmaat in Nederland.  ‘Angst bij bestuurders’, volgens Drummen. En dat terwijl er voor grotere onderwijsorganisaties eigenlijk niets in de weg staat om naast de bestaande scholen een nieuwe school te starten. Het is broodnodig. Sjef Drummen is een geweldige inspirator voor al diegenen die graag het onderwijs disruptief willen veranderen. Een start daarmee maakt u op de Ferm – Masterclass met Sjef Drummen op 16 april in Apeldoorn.

Aanmelden

Theo Compernolle Afbeeldingsresultaat voor theo compernolle

Te weinig rust nemen, multitasken, continu online zijn, voortdurend een gevoel van onrust hebben of open kantoortuinen. Herkenbaar? Stress kan een motor tot succes zijn, maar hoe weet je op tijd wanneer je verkeerd met stress omgaat?  “Het is voor veel werknemers en managers de realiteit van de dag, maar funest voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Ons brein staat meer onder druk dan ooit”, zegt professor Theo Compernolle, neuropsychiater en internationaal gerespecteerd consultant op het vlak van stress in de werkcontext.

Aanmelden